Coachen met paarden

 

Coachen met paarden

 

Zowel vanuit de CREF-methode als vanuit mijn coaching werk ik graag samen met mijn paarden. Paarden reageren met name op je onbewuste. Door middel van coachen met paarden krijg je inzicht in jouw manier van handelen, jouw overtuigingen. Daarnaast maken paarden veel los bij mensen, omdat het paard je laat ervaren - zonder te (ver)oordelen - waar je aan kan werken om je prettiger te voelen. Het geeft je een bevestiging van wat je onbewust vaak al lang ‘weet’. Paarden bieden een veilige manier om hechting aan te gaan vanwege hun onvoorwaardelijke acceptatie.

 

Werken met paarden is een effectief en krachtig instrument, het geeft op een doeltreffende en snelle manier inzicht in het functioneren van personen en teams. Onbalans in teams wordt door paarden direct gesignaleerd. Paarden communiceren via non-verbale communicatie en reageren ook bij mensen op de, vaak onbewuste, non-verbale signalen. De reactie van paarden is direct en helder maar oordeel vrij.

 

Paarden leven in en kudde en hebben hierin ieder een eigen rol. Voor hun overleving moeten zij op elkaar en hun leider kunnen vertrouwen. Duidelijkheid in rangorde, samenwerking en taakverdeling zorgt voor veiligheid in de kudde.

 

Door simpele oefeningen die vanaf de grond met het paard worden gedaan, wordt je eigen gedrag, intentie en emotie gespiegeld. Je wordt je bewust van je eigen (onbewuste) gedrag, intenties en emoties door de reactie van het paard. Elke verandering bij jezelf heeft ook direct effect op de reactie van het paard. Een ideale manier dus om te oefenen met nieuw gedrag. Ervaringsgericht!

 

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op

Mijn missie:

"Met respect en betrokkenheid voor mens en dier help ik je groeien en begeleid ik je bij het (her)ontdekken en herstellen van je eigen unieke ik. Mijn werkwijze omschrijf ik graag als inspirerend en daadkrachtig. Vanuit een rijke levenservaring en vanuit verbinding ondersteun ik jouw groeiproces met diverse bewezen methodieken. Ik doe dit desgewenst met inzet van paarden, zij laten je - zonder oordeel - zijn wie je bent en helpen je (dieper) voelen en ervaren."