EMDR - traumaverwerking

 

EMDR & RDI

 

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing, en is een effectief bewezen behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. EMDR is in 1989 door Francine Shapiro ontwikkeld om traumatische gebeurtenissen te verwerken. Inmiddels is er steeds meer wetenschappelijke ondersteuning dat EMDR ook goed ingezet kan worden bij andere problemen en klachten, zoals bijvoorbeeld angststoornissen, de gevolgen van meervoudige traumatisering en chronische pijn. Ook wanneer iemand last heeft van een negatief zelfbeeld kan EMDR als onderdeel van een behandeling worden toegepast.

 

Met EMDR is het niet nodig om jarenlang te praten over het verleden. Wel worden, door het stimuleren van het informatie verwerkingssysteem, in een relatief korte tijd therapeutische doelen bereikt (1 of enkele sessies, afhankelijk van de impact van de ervaring). Hierbij veroorzaakt EMDR herkenbare veranderingen die ook na langere tijd blijven bestaan. De grootste kracht van EMDR is dat het de hersenen laat herstellen, in een tempo waarin het lichaam fysieke klachten geneest. Heeft u klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een of meer concrete, akelige gebeurtenissen, waarbij het denken aan deze gebeurtenis nog steeds een emotionele reactie oproept, dan is de kans heel groot dat EMDR hierin verlichting kan brengen.

 

RDI staat voor Resource Development and Installation. RDI is een zeer werkzame variant van EMDR. Ruim je bij EMDR stenen aan je been uit de weg, bij RDI richt je je juist op het versterken van kwaliteiten en vermogens die jij al bezit. Te denken valt aan zelfvertrouwen, zelfwaardering, lef, kracht, relativeringsvermogen, etc. In een enkele (of twee) sessies verstevig je deze vermogens zodanig dat je obstakels nu vol zelfvertrouwen neemt.

 

RDI is erg goed werkzaam bij bijvoorbeeld spreekangst, presentatieangst, onzekerheid bij het overleggen met superieuren, het moeten aangaan van moeilijke gesprekken, het onzeker zijn in het functioneren in een groep, het moeten aangaan van activiteiten die je angst inboezemen en onzeker maken.

 

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op

Mijn missie:

"Met respect en betrokkenheid voor mens en dier help ik je groeien en begeleid ik je bij het (her)ontdekken en herstellen van je eigen unieke ik. Mijn werkwijze omschrijf ik graag als inspirerend en daadkrachtig. Vanuit een rijke levenservaring en vanuit verbinding ondersteun ik jouw groeiproces met diverse bewezen methodieken. Ik doe dit desgewenst met inzet van paarden, zij laten je - zonder oordeel - zijn wie je bent en helpen je (dieper) voelen en ervaren."