Gezin & opvoeding

Gezin en opvoeding

 

Begrijp je je kind niet meer? Heb je het gevoel dat je je kind kwijt raakt? Heeft je kind last van (onverklaarbare) emotionele uitbarstingen? Heeft je kind een doodswens? Barst je soms uit in woede richting je kind? Wil je kind niet meer naar je luisteren?

 

Zoals ook beschreven bij gedragsproblematiek heeft gedrag een aantal functies. Net als paarden allemaal onderdeel uitmaken van een kudde en ze hierin allemaal een eigen rol hebben, maken kinderen onderdeel uit van een gezin of ander 'systeem'. En net als paarden functioneren kinderen vaak als spiegel. Zij laten zien dat er ergens in het familiesysteem iets niet in orde of niet in balans is.

 

Wat doe ik

Bij begeleiding van kinderen is het voor mij een vereiste dat ook de ouders/opvoeders open staan om te gaan kijken naar hun eigen rol in het systeem. Problemen die ouders ervaren in hun eigen ontwikkeling of in hun relatie hebben direct invloed op het gedrag van een kind. Maar ook geheimen, trauma's en andere belangrijke gebeurtenissen in het familiesysteem, soms over meerdere generaties, kunnen effect hebben op het huidige gedrag. Vaak merk ik dat doordat een ouder zelf stappen maakt in zijn of haar ontwikkeling, het kind automatisch volgt. Soms zelf zonder het kind begeleid te hebben.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op

Dit zeggen mensen:

"Ik kwam in eerste instantie voor mijn zoon. Vervolgens heb ik in overleg met de coach besloten om eerst naar mijn eigen rol te kijken. Na drie sessies met de paarden heb ik voor mijzelf enorme stappen kunnen maken. Het was een investering, maar het was het zeker waard. Door mijn groei heb ik ook mijn zoon zien veranderen, zonder dat hij zelf begeleiding nodig heeft gehad."