Stress & burn-out

Stress en burn-out

Heb je last van concentratieverlies, extreme vermoeidheid, emotionele labiliteit, geheugenproblemen of slaapproblemen? Voel je je leeg en uitgeput? Kun je de druk niet meer aan?

 

Stress hoort bij het leven

Maar wanneer stress te lang duurt, herstelt je lichaam niet meer. Dit kan tot een burn-out en een scala aan bijbehorende klachten leiden. Je spreekt van een burn-out als lichaam en geest als gevolg van langdurige stress overspannen raken. Er kunnen zich verschijnselen voordoen van vervreemding ten opzichte van anderen. Er is geen ruimte meer voor bezinning, contact maken, verwerken, stilstaan en genieten.

Mensen raken overspannen door een combinatie van factoren (werk, priv├ę en innerlijke factoren) die chronische stress opleveren: voortdurend de focus leggen op dingen die overwonnen moeten worden, constant bezig zijn met overleven, de lat te hoog leggen en absoluut niet mogen falen.

 

Wat doe ik

De manier waarop je de wereld ervaart heeft te maken met hoe je bent opgegroeid, en met welke normen en waarden, binnen de diverse systemen (gezin, vrienden, werk etc) waar je onderdeel van bent. Bij een burn-out werken we aan de vragen: 'wie ben ik?' en 'wat wil ik?' En aan het vergroten van jouw zelfvertrouwen en weerbaarheid en daarnaast aan balans en ontspanning

 

Aan de hand van de CREF-Methode®, waarin een aantal levensbehoeften (waardering, veiligheid, fysiologische behoefte, zelfontplooiing, kerntransformatie, kennis en emotionele verbinding) centraal staan, en eventueel met behulp van het paard gaan we dit in de eerste sessie in kaart brengen. Hierna ga ik met behulp van diverse methodieken, waaronder EMDR (eye movement desensitization and reprocessing), hypnotherapie, werken met delen (voice dialogue) en NLP (neuro linguistisch programmeren) met jou werken aan het terugvinden en neerzetten van je eigen unieke ik.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op

Dit zeggen mensen:

"Alleen onderweg kon ik alleen nog maar huilen en thuis verviel ik in woede uitbarstingen. Totdat ik op een gegeven moment niet eens meer wist welke knoppen ik waarvoor moest gebruiken in de auto en ik thuis alleen nog maar kon zeggen: "Ik weet het niet". Een totale black-out. Binnen een paar weken weer aan het werk, want ja ze hadden me nodig... Maar zelf heel lang nodig gehad om dingen weer op te kunnen pakken, mijn geheugen weer te leren gebruiken en mijn herinneringen terug te krijgen. Inmiddels heb ik geleerd om zowel naar mijn gevoel als mijn verstand te luisteren en weet ik weer wie ik ben en waar ik voor sta. En het allerbelangrijkste in contacten met anderen is dat ik nu respectvol mijn grenzen aan kan geven."