Trauma- & verliesverwerking

Trauma- en verliesverwerking

Heb je (soms onbewust) iets naars meegemaakt, een ongeluk, een brand, een overlijden, een probleem in de hechting, een aanranding, misbruik, pesterijen of iets anders (bijvoorbeeld in de uitoefening van je beroep), en zit je niet meer zo lekker in je vel? Merk je dat je af en toe overheerst wordt door je emoties, vaak uit dit zich in boosheid of een mateloos verdriet? Herken je jezelf of je eigen reactie niet meer?

 

Dan is de kans groot dat je een trauma hebt.

 

Wat doe ik

Met behulp van de traumaverwerkingstechniek EMDR (eye movement desensitization and reprocessing) ga ik je begeleiden naar de verwerking van je trauma. Daarnaast kan ik met je gaan kijken naar wat maakt dat je een trauma opgelopen hebt. Dit doe ik aan de hand van de CREF-Methode®, waarin een aantal levensbehoeften (waardering, veiligheid, fysiologische behoefte, zelfontplooiing, kerntransformatie, kennis en emotionele verbinding) centraal staan. Met behulp van het paard gaan we deze behoeften in kaart brengen.

 

Met behulp van diverse methodieken, waaronder EMDR , hypnotherapie, werken met delen (voice dialogue) en NLP (neuro linguistisch programmeren) ga ik met jou werken aan herstel van je basisvertrouwen. Door je basisvertrouwen te herstellen kom je weer dichter bij je kern, sta je steviger in je kracht en leer je weer op jezelf te vertrouwen. Hierdoor verklein je de kans op het opnieuw oplopen van een trauma.

 

Vanaf dat je geboren wordt, hoort verlies bij je leven

Niet alleen het verlies van een dierbare, je konijn, een opa of oma, maar ook het verlies van omstandigheden, dingen, verlangens, gemakken. Goed beschouwd gaat elke verandering in je leven gepaard met verlies, wat ook zeker van toepassing is als je een coach-/behandeltraject volgt.

 

En bij verlies hoort verandering

Je leven is niet meer hetzelfde. Soms is die verandering maar klein, vaak kun je samen met je naasten de verandering maken. Maar soms ook vraagt het te veel van je. Hoe kun je leren leven met het ‘gat’ dat overblijft en hoe richt je je leven opnieuw in; mét dat ‘gat’? En natuurlijk begeleid ik je ook daarbij!

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op

Dit zeggen mensen:

"Een jeugd die getekend werd door lichamelijk en sexueel misbruik laat behoorlijk sporen achter in je volwassen leven. Gevoelens als niet goed genoeg zijn en er niet bij (willen) horen. Het gebrek aan vertrouwen in anderen, maar zeker in jezelf. Stapje voor stapje werk ik aan herstel en verandering. En helaas kan niet iedereen omgaan met de veranderingen die zie bij mij voltrekken. Dus daar waar ik mijzelf steeds meer terug vind, moet ik ook leren om mensen los te laten. Ik ben er nog niet, maar ben goed onderweg."