Ziekte & zelf-genezend vermogen

Activeer je zelf-genezend vermogen

 

Zelf-genezend-vermogen: het vermogen om jezelf te genezen. Zodra dit vermogen ondermijnd wordt, geen kans krijgt door bijvoorbeeld stress dan wordt het tijd om hulp te zoeken en te aanvaarden. Dan gaat het niet meer vanzelf over. Alle mensen hebben het in zich en gebruiken het ook iedere dag, bijvoorbeeld in je slaap en bij het herstellen van wonden en breuken. Ons lichaam bezit allerlei interne systemen die erop gericht zijn om het lichaam zo gezond mogelijk te houden, het vermogen om verstoringen zelf te bestrijden en te herstellen.

 

Ziekten komen vaak voort uit ongezonde voeding, stress, vervuiling, roken, alcohol een verkeerde leefwijze, erfelijkheid, enzovoorts. Onopgeloste emoties worden blokkades die vervolgens het immuunsysteem verzwakken. En je wordt pas ziek als je zelf-genezend vermogen ontoereikend is. We moeten het lichaam zo min mogelijk misbruiken, vervuilen, afmatten of uitputten. Daarvoor moet je eerst je lichaam en jezelf (leren) kennen, weten wie en wat je bent, geef het vervolgens de aandacht die het verdiend en leer het verder kennen en ontdekken. Zodat je je bewuster wordt van wat je lichaam wel en niet aankan op fysiek, psychisch en spiritueel vlak.

 

Henk Fransen beschrijft in zijn boek “Versterk je genezend vermogen” de volgende 5 niveaus van genezing:

  1. Het lichamelijke niveau Belangrijke voedingsbronnen op dit niveau zijn: eten, drinken, ademen, bewegen en rust.

Gezonde voeding en gezond eten, voldoende bewegen en natuurlijk niet roken of overmatig drinken, kunnen onder meer het kankerrisico met 60-70% verminderen.

  1. Het gevoelsniveau Belangrijke voedingsbronnen op dit niveau zijn je emoties en de er achterliggende behoeften. Bewustwording van wat je nodig hebt en het ontwikkelen van de sociale vaardigheden om je behoeften te vervullen is een belangrijke ingang naar gezondheid op het emotionele niveau.
  2. Het denkniveau Belangrijke voedingsbronnen op dit niveau zijn gedachten, overtuigingen / geloof, kennis, informatie, creativiteit en wijsheid. Gedachten zijn niet goed of fout, maar gedachten kunnen je ondersteunen of tegenwerken. De meest beperkende overtuiging bij ziekte is 'ik ben ongeneeslijk ziek' of 'ik kan er niks aan doen'. Maar ook los van ziekte zijn gedachten als 'ik kan het niet' en 'het heeft geen zin' niet behulpzaam om vooruit te komen op je levenspad.
  3. Het sociale niveau Belangrijke voedingsbronnen op dit niveau zijn relaties, man-vrouw-dynamiek, communicatie, win-win-situaties en groepsenergie. We hebben elkaar nodig.
  4. Het spirituele niveau Belangrijke voedingsbronnen op dit niveau zijn het geven en ontvangen van liefde, van betekenis zijn voor elkaar, het ontwikkelen van je talenten en de vervulling van je diepere levensbedoeling. De sleutel tot gezonde voeding op het spirituele niveau zijn je interesses.

 

Ik ondersteun met name op het 2e Gevoel en 3e Denk-niveau. Door middel van diverse methodieken help ik je Je Eigen Ik te (her)kennen en te herstellen. Ontdek welke behoeften (nog) niet voldoende vervuld zijn en vul deze alsnog op. Om daarna weer volledig in je kracht te kunnen zijn om je eigen proces te kunnen sturen en je zelf-genezend vermogen maximaal te benutten.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op

Mijn missie:

"Met respect en betrokkenheid voor mens en dier help ik je groeien en begeleid ik je bij het (her)ontdekken en herstellen van je eigen unieke ik. Mijn werkwijze omschrijf ik graag als inspirerend en daadkrachtig. Vanuit een rijke levenservaring en vanuit verbinding ondersteun ik jouw groeiproces met diverse bewezen methodieken. Ik doe dit desgewenst met inzet van paarden, zij laten je - zonder oordeel - zijn wie je bent en helpen je (dieper) voelen en ervaren."