Zelfvertrouwen & weerbaarheid

Zelfvertrouwen en weerbaarheid

 

Voel je je vaak onzeker, onrustig of gespannen in contact met anderen? Of vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen of je grenzen aan te geven? Voel je je vaak eenzaam? Durf je niet om hulp te vragen?

 

Dan kun je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken.

Zelfvertrouwen ontwikkel je al vanaf dat je nog heel klein bent, op basis van ervaringen die je opdoet. Al vanaf je ontwikkeling in de baarmoeder bouw je aan je basisvertrouwen, de basis voor je huidige zelfvertrouwen. Er zijn een groot aantal oorzaken te benoemen waardoor het niet lukt om voldoende basisvertrouwen te ontwikkelen.

 

Als je weerbaar bent kun je op een passende manier opkomen voor jezelf

Je kunt dan met respect voor de ander je grenzen trekken. Een belangrijke voorwaarde voor weerbaarheid is een gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Dus door je zelfvertrouwen te verbeteren word je automatisch ook weerbaarder.

 

Wat doe ik

Ik begin met het toesturen van een uitgebreid intakeformulier dat ik graag retour ontvang voor onze eerste afspraak. Aan de hand van het formulier en het intakegesprek word al veel duidelijk over waar en wanneer er een probleem geweest is in de ontwikkeling van het zelfvertrouwen. Aan de hand van de CREF-MethodeĀ®, waarin een aantal levensbehoeften (waardering, veiligheid, fysiologische behoefte, zelfontplooiing, kerntransformatie, kennis en emotionele verbinding) centraal staan, en eventueel met behulp van het paard gaan we dit in de eerste sessie in kaart brengen.

 

Met behulp van diverse methodieken, waaronder EMDR (eye movement desensitization and reprocessing), hypnotherapie, werken met delen (voice dialogue) en NLP (neuro linguistisch programmeren) ga ik met jou werken aan herstel van het basisvertrouwen. Door je basisvertrouwen te herstellen kom je weer dichter bij je kern, sta je steviger in je kracht en leer je weer op jezelf te vertrouwen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken, neem dan contact op

Dit zeggen mensen:

"Telkens als ik voor een groep moest staan of mijzelf moest presenteren kreeg ik de neiging om heel hard weg te rennen of me te verstoppen. Door de CREF-methode heb ik ontdekt wat hiervan de oorzaak is en heb ik hieraan kunnen werken. En alhoewel het voor de groep staan nog steeds spannend is lukt het mij nu wel om in mijn kracht te blijven staan en te durven zijn wie ik ben. Ik krijg ook terug van andere mensen dat ze niet aan mij kunnen merken dat ik het nog steeds spannend vind."